break

Susţinem ReactOS !

SupraSoft susţine proiectul ReactOS, sistemul de operare open-source (gratuit) compatibil cu Windows. Credem (şi nu suntem singurii) că Windows nu merge într-o direcţie tocmai bună, credem că Microsoft abuzează de monopolul său şi mai credem că Windows ar trebui să fie mai uşor de licenţiat, mai ieftin şi mai puţin încărcat ca în prezent. ReactOS este o Reacţie apărută la problemele de mai sus şi nu numai. Un colectiv mare de voluntari lucrează din greu pentru… rescrierea unui sistem de operare asemenea Windows-ului, de la 0. ReactOS nu este bazat pe nici un alt sistem de operare şi urmăreşte să implementeze arhitectura Windows NT. În prezent (Aprilie 2014) rezultatele sunt foarte promiţătoare, sistemul de operare este mic (80 MiB), agil şi suficient de dezvoltat pentru a demonstra că : “DA, SE POATE”. Dar, ca orice lucru bun, se poate cu efort. Efortul, printre altele, implică şi cheltuieli financiare. ReactOS este şi va fi gratuit, dar e nevoie timp, resurse şi de bani pentru finalizarea sa.

În prezent, echipa ReactOS strânge fonduri prin IndieGoGo :
https://www.indiegogo.com/projects/reactos-community-edition#home

… şi are nevoie de tot ajutorul pe care-l poate primi. Dacă nu puteţi / doriţi să contribuiţi financiar, se poate contribui şi cu muncă de voluntariat sau chiar plătită. Există licitaţii pentru diverse părţi de software sau de grafică ce trebuie finalizate. Este nevoie, în primul rând, de programatori, dar şi de graficieni, artişti sau simpli susţinători care să “dea sfoară-n ţară”. Site-ul e mare şi trebuie administrat conţinutul, iar de grafică frumoasă e nevoie ca de aer.

Mai multe puteţi găsi pe https://www.reactos.org/

Preţuim acest proiect şi vom lucra să compatibilizăm aplicaţiile noastre şi cu ReactOS. În prezent, acest lucru este încă imposibil deoarece modulele de baze de date, tipărire şi acces USB din ReactOS (0.3.15) nu au fost încă scrise. Cu toate astea, aplicaţiile se instalează, pornesc şi funcţionează bine în ReactOS (fără a folosi funcţiile neimplementate). Implicaţi-vă şi voi! Dacă acest proiect reuşeşte, va fi, cu siguranţă, cel mai important proiect Open-Source creat vreodată.

Scrie un comentariu

Atenţie: Comentariile sunt moderate şi comentariul dvs. s-ar putea să nu apară instantaneu pe site. Odată trimis, nu e nevoie să retrimiteţi comentariul.