break
Apr 23

SupraSoft susţine proiectul ReactOS, sistemul de operare open-source (gratuit) compatibil cu Windows. Credem (şi nu suntem singurii) că Windows nu merge într-o direcţie tocmai bună, credem că Microsoft abuzează de monopolul său şi mai credem că Windows ar trebui să fie mai uşor de licenţiat, mai ieftin şi mai puţin încărcat ca în prezent. ReactOS este o Reacţie apărută la problemele de mai sus şi nu numai. Un colectiv mare de voluntari lucrează din greu pentru… rescrierea unui sistem de operare asemenea Windows-ului, de la 0. ReactOS nu este bazat pe nici un alt sistem de operare şi urmăreşte să implementeze arhitectura Windows NT. În prezent (Aprilie 2014) rezultatele sunt foarte promiţătoare, sistemul de operare este mic (80 MiB), agil şi suficient de dezvoltat pentru a demonstra că : “DA, SE POATE”. Dar, ca orice lucru bun, se poate cu efort. Efortul, printre altele, implică şi cheltuieli financiare. ReactOS este şi va fi gratuit, dar e nevoie timp, resurse şi de bani pentru finalizarea sa.

În prezent, echipa ReactOS strânge fonduri prin IndieGoGo :
https://www.indiegogo.com/projects/reactos-community-edition#home

… şi are nevoie de tot ajutorul pe care-l poate primi. Dacă nu puteţi / doriţi să contribuiţi financiar, se poate contribui şi cu muncă de voluntariat sau chiar plătită. Există licitaţii pentru diverse părţi de software sau de grafică ce trebuie finalizate. Este nevoie, în primul rând, de programatori, dar şi de graficieni, artişti sau simpli susţinători care să “dea sfoară-n ţară”. Site-ul e mare şi trebuie administrat conţinutul, iar de grafică frumoasă e nevoie ca de aer.

Mai multe puteţi găsi pe https://www.reactos.org/

Preţuim acest proiect şi vom lucra să compatibilizăm aplicaţiile noastre şi cu ReactOS. În prezent, acest lucru este încă imposibil deoarece modulele de baze de date, tipărire şi acces USB din ReactOS (0.3.15) nu au fost încă scrise. Cu toate astea, aplicaţiile se instalează, pornesc şi funcţionează bine în ReactOS (fără a folosi funcţiile neimplementate). Implicaţi-vă şi voi! Dacă acest proiect reuşeşte, va fi, cu siguranţă, cel mai important proiect Open-Source creat vreodată.

Jul 24

După îndelungi aşteptări, noul sKala 2.0 este gata !

Pentru lansarea acestei versiuni am ţinut cont de sugestiile şi cererile clienţilor, evoluţia Windows şi îmbunătăţirea performanţelor programului. Astfel, dintre “bunătăţile” din noua versiune anunţăm cu bucurie :

 • Posibilitatea rearanjării coloanelor pe ecran, la raporturi şi export Excel
 • Posibilitatea eliminării unei coloane pe ecran, la raporturi şi export Excel
 • Posibilitatea de a tipări rapoarte şi stocuri după ordinea sortării de pe ecran
 • Posibilitatea exportării în Excel a aproape orice listă din program
 • Tipărirea de rapoarte şi stocuri cu subtotaluri pe grupe de produse
 • Tipărirea de tichete de cântărire cu CUI şi Registru Comerţ pentru Client + Transportator
 • Posibilitatea eliminării câmpului “DESTINAŢIE” de pe tichet
 • Îmbunătăţirea metodelor de cântărire
 • Criterii de căutare mai diverse şi mai accesibile
 • Meniuri de context (disponibuile cu click dreapta)
 • Aspect estetic mai plăcut
 • Încărcare mai rapidă a programului
 • Comptatibilizare cu Windows 8

+ multe alte îmbunătăţiri, pe care le lăsăm să le descoperiţi !

Aug 30

Da, după ce ani de zile am folosit programul Gestor dezvoltat iniţial pentru firma noastră, am decis să-l facem disponibil şi publicului – gratuit !

 • Programul GESTOR emite facturi, avize, chitanţe şi proforme.
 • Un singur program poate lucra cu oricâte firme.
 • Poate fi folosit în sistem “server unic – clienţi multipli”.
 • Poate tipări rapoarte despre facturi.
 • Ţine stocuri de marfă.
 • Compatibil cu scannere de coduri de bare, pentru o gestiune mai uşoară.

+ multe alte funcţii…. Încercaţi-l !

Descărcaţi Gestor de aici

Aug 16

Dezvoltarea la cerere programelor de calculator nu mai este ceva ieşit din comun, mai mult, nu mai este inaccesibilă. Într-adevăr, aplicaţii foarte complexe cer mult timp, o investiţie consistentă şi o echipă dedicată care să lucreze la proiect. Cu toate astea sectorul aplicaţiilor mici şi medii este în continuă creştere. Aflaţi, deja, de 6 luni piaţă ne bucurăm să oferim programe “la cheie” clienţilor noştri, mici şi mari. De la aplicaţii mici, care se dezvoltă într-o săptămână, până la sisteme ERP pentru firme medii, cu un timp de execuţie de aproximativ 30 de zile, soluţiile oferite de noi sunt, de ceva vreme, în stare de funcţionare şi chiar prezente pe rafturile supermarket-urilor din ţară. “Vinovat” de această prezenţă este EtiPrint, programul nostru pentru tipărirea etichetelor pe suport autocolant. Calea rapidă a produselor din fabrică spre raft este realizată cu SupraSoft Gestor, program de gestionat marfă, calculator de preţuri şi emitent a tuturor documentelor necesare unei firme : facturi, avize, confirmări comenzi, robot confirmări e-mail. Iar urmărirea lor în cadrul unităţii de producţie se poate face foarte uşor cu SigmaProd, soluţia noastră de urmărire a mărfii în incinta unităţii de producţie, până la livrare. Iată doar câteva dintre soluţiile noastre pentru crearea unui flux în cadrul unei companii. Un flux aduce după sine automatisme şi constanţă, automatismele aduc uşurarea lucrului iar constanţa menţine calitatea şi garantează cât mai puţine rebuturi şi sporeşte încrederea clienţilor în furnizorul lor.

Mulţumim pentru primele 6 luni împreună !

Jan 8

Mulţumim că aţi intrat pe site-ul nostru. Pe această pagina vom păstra legătura cu clienţii noştri şi îi vom ţine la curent cu ultimele dezvoltări de aplicaţii ale firmei noastre. De asemenea, vom anunţa şi programele gratuite pe care le vom lansa de-a lungul vremii.  Ca firmă de programare a calculatoarelor vom face tot posibilul să oferim mai mult decât programe pe calculator clienţilor noştri; ne place să oferim soluţii. Să oferi soluţia unei probleme e mai aparent mai complicat dar – de multe ori – mulţi clienţi care speră şă-şi rezolve o problemă rapid şi caută un program de calculator care să facă treaba pentru ei rămân dezamăgiţi. Fie apar probleme la instalare, fie programul nu face ce trebuie fie trebuie angajat un expert în informatică pentru a-l folosi.

Noi credem că lucrurile ar trebui să fie mai simple. Pornind de la premiza că oriunde există o activitate repetitivă aceasta poate fi îmbunătăţită cu un calculator rulând un program anume gândit pentru acea activitate, am început să dezvoltăm aplicaţii pentru clienţii noştri – uşurându-le, îmbunătăţindu-le şi standardizându-le procesele de producţie. Astfel, se menţine o uniformitate între produse, se reduce riscul erorii şi se măreşte viteza de producţie – compania client neavând decât de câştigat în final.

Compania noastră a apărut “la cererea clienţilor”, după câteva programe de calculator vândute în cadrul SATO România am constatat că putem ajuta mai multe firme prin soluţiile noastre. Flexibilitatea programelor şi simplitatea lor nu se bazează decât pe o bună înţelegere a problemei clientului şi o bună comunicare cu acesta. Aşteptăm cu entuziasm să ne contactaţi !